Excursió de primària en anglès i amb l’univers de Harry Potter

Cada curs a primària programem tres excursions d’etapa: de medi, educació física i anglès. Ahir vam fer aquesta tercerca, i vam vincular la llengua anglesa amb un personatge de la seva literatura com és Harry Potter. Un personatge, també de pel·lícula, que té molts seguidors entre els nostres alumnes per la qual cosa estaven molt il·lusionats amb la idea de participar en una activitat titulada “Welcome to Hogwarts” en un espai natural a Viladoms de Baix al Bages, a una hora aproximadament des de l’escola.

A l’arribada els esperava un grup de monitors caracteritzats com a personates de Harry Potter, que els van acompanyar durant tot el dia i sempre es van comunicar amb ells en anglès. Els van dividir per cicles i mentre que els del inicial van fer activitats més al seu nivell, com pintar baretes, fer experiments i encanteris o escoltar les paraules del barret màgic… els dels cicles mitjà i superior van jugar al famós “Quidditch”, amb l’escombra entre les cames.

La majoria dels alumnes ja coneixia les regles d’aquest joc que, en els llibres de Harry Potter, es diu que és l’esport mundial dels mags. A banda i banda de la pista poliesportiva hi havia els característics tres cèrcols situats a diferents alçades i per al joc van utilitzar també tres tipus de boles diferents: un quaffle, dues bludger i una snitch daurada. Com que eren molts jugadors, van fer diferents partides entre els cursos i els alumnes es van distribuir d’acord amb el seu objectiu: un guardià, dos copejadors, tres caçadors i un cercador.

A més, els alumnes de 3r fins a 6è van buscar pel bosc els fulls d’un llibre que semblava que havien volat i així van poder reconstruir l’argument de Harry Potter. També van participar en el “passport game”, un divertit joc per practicar entre els la conversa en anglès. Després de dinar tots junts a l’ombra dels arbres, els alumnes encara van tenir una estona per al joc lliure pel bosc del recinte abans de tornar a l’escola.