Excursió esportiva al mar

Per Marisa Ollé, professora d’Educació Física

Com us hem explicat ja en anteriors posts, aquest any a l’escola fem un projecte interdisciplinar sobre el mar. Això vol dir que els alumnes aprenen nous continguts en relació aquest tema des de les diferents assignatures, també des de l’Educació Física. Per aquest motiu, hem organitzat una excursió esportiva i lúdica a la costa de Torroella de Montgrí.

En arribar a la Garbinada, un grup de monitors va distribuir els alumnes -tots equipats amb roba esportiva, gorra i protecció solar- en diferents grups segons l’activitat a fer. Els van explicar en què consistiria cada una d’elles, les normes de seguretat i les indicacions per fer-ho bé.

Els alumnes de 1r i 2n de Primària van fer un passeig en zodiac, jocs esportius, es van pintar la cara com a pirates i van realitzar un circuit amb obstacles a superar. Els de 3r, 4t, 5è i 6è van navegar en un caiac de mar per les aigües tranquil·les del riu Ter. D’aquesta manera van aprendre la tècnica de la palada, les mesures de seguretat bàsiques com, per exemple, l’armilla salvavides… i també es van fer un fart de riure quan no els sortia bé.

Com veureu a les fotos, també van practicar el tir amb arc, a partir de la tècnica del tir intuitiu i aprenent a saber controlar el cos en benefici de la precisió. Van fer jocs esports esportius a la sorra, carreres… També futgolf, on havien d’anar xutant les pilotes per tal de col·locar-les en uns forats gegants.

Un cop acabades totes aquestes activitats a la desembocadura del riu Ter, vam fer un picnic als camps de la casa i encara una mica més de joc lliure. Una jornada en la que els alumnes van aprendre molt però, sobretot, ho van passar la mar de bé…