Excursió i jocs de tardor de Primària, al Montseny

El dilluns després de la Festa de la Castanyada gastronòmica, els alumnes de Primària han fet la seva primera excursió de curs. Com cada any, és una manera d’entrar en contacte amb la natura de la tardor… I si bé anteriorment anaven a collir castanyes a Can Virgili, els darrers anys hem optat per anar variant de destinació. Aquesta tardor, a més, han canviat també de format i en comptes d’anar a caminar per la muntanya, hem plantejat la jornada a partir del joc. 

Per fer-ho hem comptat amb la complicitat de l’aula d’entorn rural can Bosc, situada a Breda, en el Parc Natural del Montseny. Una zona de bosc i camps de pastura, amb amplis espais exteriors, una granja amb cavalls, ponis, cabres, gallines, cérvols, paons, etc… i un camp de futbol, que els alumnes van disfrutar en la seva estona de joc lliure. 

Un grup de monitors van explicar als alumnes que l’objectiu de la jornada era aconseguir, entre tots, un tresor. Per fer-ho calia anar superant una sèrie de reptes, on la cooperació era sempre necessària. Actuar en parella, pensar com fer espai perquè hi càpiga tot el grup, cedir punts a un company d’equip en benefici del grup, assegurar i respectar la participació de tots els membres del grup en l’activitat…

Als més petits els van proposar jocs cooperatius del nivell de 1r i 2n de Primària, com una mena de petanca o el memory. Els de 3r i 4t van córrer de valent jugant a versions molt gracioses de “la cua”, “pedra, paper i tisora”, “l’aranya”… I els més grans, els de cicle superior, es van implicar moltíssim per superar la ruta d’orientació pel bosc que els van proposar. Al final van comptar les banderes aconseguides en cada repte i junts van aconseguir el tresor, que va consistir en unes polseres de colors que molts d’ells encara porten com a record d’un dia en què ho van passar súper bé… i van aprendre molt més del que es pensen.