Experimentant al Parc Científic

Hem començat el 2015 amb força sortides que complementen els aprenentatges que els alumnes reben a l’escola. Una d’elles ha estat la que han fet, de forma conjunta, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat al Parc Científic de Barcelona.

Es tracta d’un campus experimental de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, envoltat de facultats, escoles superiors, centres de R+D i infraestructures de diversos àmbits científics i tecnològics, on s’està investigant, entre altres, un nou fàrmac per al tractament del Parkinson.

A la visita que hi han fet acompanyats de la professora de Química, Carme Gironès, han pogut veure de primera mà com el descobriment, desenvolupament i tota la investigació que es porta a terme en un laboratori químic centrat en la recerca de nous medicaments passa per diferents etapes. Una de les més importants és trobar la molècula que ha d’actuar com a fàrmac, presentant els mínims efectes secundaris.

El que més els ha agradat als alumnes és poder-se equipar com els professionals i participar des del laboratori en la síntesi d’una d’aquestes molècules que s’està utilitzant en una de les etapes. Fins i tot, han pogut realitzar una filtració al buit, una cromatografia en capa fina i utilitzar una làmpada de llum ultraviolada. A la galeria de fotografies podeu veure les seves cares de concentració i il·lusió…