Exposició de fi de curs

Cada curs acadèmic gira al voltant d’una temàtica… És una idea que ens agrada i que ens serveix com a excusa per fer un treball multidisciplinari i transversal, en què participen molts cursos i professors, i que ens permet aportar als alumnes una visió polièdrica de les coses.

Com sabeu, aquest any totes aquestes activitats i aprenentatges han girat al voltant dels invents. A ells els hem dedicat sortides, treballs, exposicions orals, les disfresses de carnaval… i ara una exposició final. Ens ha fet il·lusió exposar part d’aquest material fet pels alumnes en una mostra al hall de l’escola i que volem compartir ara al blog amb aquells que no l’heu pogut gaudir abans que acabés el curs.

En ella veureu treballs de recerca com el que ens explica què és l’Energia eòlica, els seus avantatges –com ser una natura neta i renovable-, els inconvenient –com l’espai que requereix la seva instal·lació- i el futur que es preveu. Però sobretot volem destacar la feina de museïtzació que han fet els alumnes, ja que han dissenyat l’espai expositiu dels objectes.

Ho han fet des dels petits de Parvulari, amb una recreació dels invents més rellevants que troben a casa, com el telèfon, les cortines, les cadires, el rellotge, l’ordinador o la televisió. Aquesta feina de prendre consciència de l’entorn és també la que han fet a Primària, que han descobert l’origen d’elements quotidians que ens faciliten la vida (com la cremallera, la fregona, les llaunes, la calculadora, el teta brick, el wc, el paper l’alumini per embolicar els entrepans, les tisores, el velcro de les vambes…), material que utilitzem per jugar, divertir-nos, fer esport o tocar música (com les raquetes, les pilotes, una bombeta, el parxís, la plastilina, l’USB, el ratolí, el CD o la flauta).

I com tota bona mostra, aquesta exposició dels objectes l’han acompanyat d’informació complementària -en català, castellà i anglès- dels objectes. En unes targetes plastificades i mòbils expliquen els objectes, qui els van descobrir i perquè serveixen, com per exemple, el CD, l’skateboard o la targeta SIM…

A més, aquesta feina els ha servit per treballar una mica la Història ja que els ha permès descobrir descobriments que han estat significatius en un passat, tot i que ells, per edat, sempre els han tingut a l’abast, com el comandament a distància, el mòbil, el ratolí o la guitarra elèctrica.