Fantàstiques estades de Treball de síntesi, per a tota l’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO van arribar no només amb bus sinó que també amb un trenet-carrilet a la seva casa de colònies. Des d’allà han fet una cursa d’orientació per un entorn natural, jocs de nit en  anglès i una preciosa caminada fins al riu, on han fet anàlisi químiques i biològiques per al seu Treball de Síntesi… I on, a més, s’han pogut banyar a l’hora de dinar. 

Per la seva banda, els de 2n d’ESO, van començar visitant el Museu Industrial del Ter. Com que la seva temàtica va molt lligada a la història, els van explicar el funcionament de les antigues fàbriques de riu, que generaven energia amb turbina i així podien produir cotó per a les fàbriques textils. Un cop a la casa de colònies, ho van complementar amb una cursa d’orientació sobre la vida en aquestes colònies industrials, a partir de diferents reptes i reflexions. Avui han fet una ruta de senderisme fins al castell de Montesquieu, on han completat part del seu dossier i han dibuixat el paisatge. Durant el passeig han tingut també l’oportunitat de fixar-se amb la vegetació i la fauna… abans d’una merescuda estona de piscina i lleure.

Els de 3r van fer ahir jocs de coneixença per començar, i una tarda plena d’aventura amb tirolines i ponts tibetants. Aquest matí han sortit d’excursió tan bon punt han acabat d’esmorzar. L’esforç de la caminada els ha valgut la pena sobretot quan han arribat al mirador de la vall d’Ora, on han pogut omplir el dossier del crèdit relacionat amb la part de gestió forestal amb l’estudi que han fet, per exemple, del tipus biodiversitat de la zona. 

Per acabar, els de 4t d’ESO, que estan instal·lats en tendes de campanya i han de transportar el seu propi menjar fins a la casa central, per la qual cosa estan aprenent a organitzar-se i autogestionar-se. Aquest curs va començar la sortida ahir amb un plat fort: navegant en caiac pel pantà de Sau, mentre anallitzaven la Física que hi ha implícita en aquest tipus de navegació. A més de “night games” per equips i en anglès, han treballat les emocions, han compartit debats i diferents pràctiques esportives com les del parc d’aventura amb tirolines, la cursa d’orientació i la sortida amb BTT. Tot això sumat a un temps lliure, que han dedicat al bàquet, el futbol i la piscina.