perez iborra dia familia can virgili

Felicitats, famílies!

Avui, 15 de maig, es commemora el Dia Internacional de les Famílies. Així ho va establir l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1994, amb l’objectiu de conscienciar la societat en qüestions que afecten les famílies i millorar-les. Situacions, reptes, dificultats, problemes… que es volen posar de manifest perquè les institucions competents elaborin polítiques per fer-los front.

 

perez iborra dia familia can virgiliEl paper de la família en el procés de desenvolupament humà, la tolerància i el respecte com a valors de la família, la família i l’envelliment, la transformació de la família: responsabilitats, desafiaments i oportunitats en un món canviant, aconseguir un equilibri entre el treball i la feina… són alguns temes que les Nacions Unides posa a debat.

Uns temes que es plantegen a nivell global però que, si us hi fixeu, ens preocupen també a petita escala. Perquè des de l’escola també som sensibles a les preocupacions de les famílies i intentem aportar solucions, com per exemple amb el servei d’acollida gratuït, que oferim per facilitar la conciliació laboral i familiar dels pares, i una àmplia oferta de serveis i activitats en aquest sentit.

I si alguna cosa ens defineix és que som una escola familiar. Ho som des que la Montserrat Pérez Iborra va fundar-la, ara fa més de 70 anys, i fins a l’actualitat, que la dirigeix el seu nét, el Jordi Casas. Una escola que ha volgut créixer de manera proporcionada per no perdre l’entorn i ambient familiar que la caracteritza, ni la manera de funcionar on cadascú de nosaltres, alumnes, mestres, personal, direcció… som un membre més.

Si voleu més informació: http://www.un.org/es/events/familyday