Festa de Fi d’Estudis de 2n de Batxillerat

“El futur és vostre. Endavant, teniu força i esteu ben preparats per fer-li front. Aneu a per ell”. Amb aquestes paraules el director de l’escola va cloure l’acte de Fi d’Estudis dels alumnes de 2n de batxillerat, que hem celebrat aquest dijous a l’escola. Ho hem fet molt contents de poder tornar a festejar aquesta fita en un format que a l’escola ens agrada molt, perquè hi participa tothom, cadascú des de la seva perspectiva però en unitat.

Els alumnes del parvulari, amb unes banderetes creades per ells mateixos, van fer un passadís de benvinguda sobre la catifa vermella als alumnes que estaven a punt de ser homenetjats. Amb les professores d’infantil i primària van recordar amb tendresa els seus primers cursos, activitats com la maleta viatgera i l’apadrinament de la lectura, celebracions com els festivals de Carnaval, la Castanyada i la Fira de Santa Llúcia. Els van sorprendre amb algunes propostes com ballar una coreografia més amb la Marisa i mentre una de les alumnes, l’Emilia, emocionava al públic amb la seva interpretació de Nuvole Bianche al piano es va projectar el vídeo amb una col·lecció de fotografies seves al llarg dels anys, a l’escola i com a grup d’amics. A la festa també va sonar la música de l’EPI Band, formada per alumnes i professors de l’ESO, que va aportar encara més alegria i bon ambient.

A dalt de l’escenari, els alumnes de 2n de batxillerat van voler agrair tots els professors que han tingut des de l’inici de l’escola, amb un sentit record per les mestres que maularadament ja no hi són i per l’antic director, el Gabriel Casas Pérez-Iborra. Amb més detall van fer dedicatòries, acompanyades d’un obsequi personalitzat, a cada un dels professors del batxillerat, que els han acompanyat i guiat durant aquesta etapa. 

Una etapa que, en el seu cas, ha coincidit amb dos anys molt complexos a causa del context de pandèmia. El Jordi Casas -a qui els alumnes van agrair que més enllà de la seva tasca com a director fos el seu professor de Matemàtiques i poder celebrar aquesta festa- va voler destacar com aquests alumnes han estat a l’alçada durant aquest període ple d’incertesa i d’incomoditats, que va començar amb un confinament i l’escola a distància. A tots els va regalar una planta tomaquera com a símbol del que han sembrat i fet créixer als horts de l’escola, i que ara hauran de seguir conreant pel seu compte, amb tot el que hi han après.

Per sort, la situació de la pandèmia és ben diferent i aquests alumnes han tingut l’oportunitat de ser celebrats com es mereixen amb les seves famílies, professors i companys al pati de l’escola i a la coberta verda. Aquest any, per primer cop, el terrat verd de l’escola ha estat l’escenari de la cloenda més social de l’acte, a l’aire lliure i envoltats de verd per a les fotografies de record.