Festa de final d’estudis

Com és habitual per aquestes dates, a l’escola acomiadem els alumnes que estan a punt d’acabar la seva etapa amb nosaltres amb una Festa de final d’estudis. I, com venim fent en els darrers anys, ho fem amb una cerimònia on ells es posen ben guapos i conviden els seus pares i altres familiars que, sens dubte, són els principals artífexs que ells hagin arribat fins aquí.

Amb les nostres constants ganes de renovació, aquest any hem estrenat un format -inspirat en els antics festivals que es feien al pati de l’escola- que ha resultat tot un èxit. Engalanat amb una gran tela de gasa que protegia “la platea” del sol i un gran escenari on ha passat l’acció i, simbòlicament, tota l’escola…

I és que aquest curs, la festa s’ha plantejat en part com un homenatge de tota l’escola vers els alumnes que acaben aquest any. Aquests, asseguts a la “fila zero”, han vist com els seus companys, des de la Llar d’Infants fins a 1r de Batxillerat, els recordaven el seu pas per l’escola, a partir de divertides i emotives actuacions.

Amb molta entrega, els alumnes de Parvulari els han dedicat la cançó gesticulada “Lo bello que es vivir” de la película “La vida es bella”. Els de 1r de Batxillerat els han proposat un joc de matemàtiques a partir de la màquina que ells fan servir en l’EntusiasMAT. Dos dels alumnes de BAT2 han hagut de resoldre “els problemes” que els anunciaven… posant-se al nivell dels petits que, a la seva edat i per exemple, encara no saben multiplicar.

Els alumnes de PR02 els han volgut recordar els jocs al pati  convidant-los a saltar a la corda i a fer jocs de mans, una escena que va resultar força graciosa… Els de 3r i 4t els han ofert un petit concert amb instruments que aprenen a l’escola i els han animat a tocar amb ells. La festa ja anava in crescendo, quan han arribat els alumnes de 5è, amb ulleres i tupés, per treure’ls a ballar amb ells cançons de “Grease”, fent parelles de ball mixtes i de diferents edats…

La sorpresa més gran de totes ha arribat quan els alumnes d’ESO i BAT1 han començat la seva Flash mob, posant-se de peu a les cadires per ballar l’entusiasta cançó de “I Gotta Feeling” de The Black Eyed Peas a la que, inevitablement pel seu ritme i per la gràcia de l’escena, s’han anat  sumant primer els alumnes que homenatjats i després la pràctica totalitat de públic que ocupava el pati…

I com a tota bona Flash mob, ha acabat tal i com havia començat, és a dir de forma espontània. A continuació ha sonat l’himne de l’escola i l’acte ha agafat un caire més seriós. Els alumnes han pujat a l’escenari i el director de l’escola acompanyat pel seu predecessor en el càrrec, el Gabriel Casas, els han posat les bandes amb l’escut de l’escola, acompanyats de la Carmen Roca -qui per a molts va ser la primera professora- i la Dolors Guasch -la seva actual tutora.

Tot seguit, els alumnes han agafat el micro per recordar, de forma divertida i emotiva, el seu pas per l’escola, mostrant tots ells reconeixement i gratitud vers els professors i la direcció. A continuació, el Gabriel Casas ha regalat als alumnes més antics i a un altre, fill de dos exalumnes de l’escola, aquarel·les emmarcades de Can Virgili, la seva masia al Montseny.

Per cloure l’acte, el director Jordi Casas els ha llegit una entranyable carta que havia rebut al matí  d’un exalumne que, tot i que va acabat els estudis a l’escola fa 50 anys, encara en guarda un gran record i estima… per desitjar-los que, tot i que passin els anys, ells també recordin amb afecte el seu pas per la Pérez Iborra. A més, els ha encoratjat davant la nova etapa que comencen, aconsellant-los de no abandonar mai les tres “e”: estudis, esforç i (un bon) entorn.