Festa de Nadal a l’escola

La dels pessebres vivents és una tradició nadalenca provinent d’Itàlia i molt arrelada a Catalunya, on molts pobles la segueixen. A l’escola des de fa anys fem la nostra pròpia versió amb els alumnes més petits com a protagonistes, des dels de la Llar d’Infants fins a P5. Tots ells, ben disfressats i pintats per a l’ocasió, gràcies a la col·laboració entre els pares i mestres.

Pastorets, reis mags, forners, peixaters, ovelles, Sant Josep, la Verge Maria i el Nen Jesús… tots els personatges eren ben representats pels més petits de l’escola en un gimnàs convertit per a l’ocasió en un marc rústic, amb rius, neu, fogueres, coves… D’aquesta manera el alumnes van fer possible, un any més, que els familiars, mestres i companys de l’escola, passegessin per un pessebre amb figures humanes… vivint en directe la que segurament és la imatge més tendre i maca de les moltíssimes que vivim durant tot el curs escolar.

A fora, al pati, vam celebrar una nova edició de la Fira de Santa Llúcia solidària, on els alumnes van vendre productes fets per ells i els seus familiars, 100% artesanals, com espelmes, dolços, postals, decoracions nadalenques… Els diners recaptats aquest any es destinaran a UNICEF, una organització amb què l’escola col·labora des d’aquest curs. Principalment, serviran per ajudar a construir escoles i llars a Filipines, i fer arribar medicaments i aliments a aquest arxipèlag que fa uns mesos va patir un desastrós tifó que va deixar, entre moltes altres conseqüències, més de 5 milions de nens patint situacions no desitjades (si voleu saber-ne més d’aquest projecte, entreu a http://www.unicef.es/)

Aquest projecte solidari s’afegeix al de “Donem la llauna” que també  han fet aquest Nadal els alumnes més grans, els d’ESO i BAT, i que ha consistit en formar un grup de voluntaris per ajudar en el Banc dels Aliments del Carmel. Van decorar capses amb el cartell de “Donem la llauna” i els van repartir per l’escola i, un cop plenes d’aliments envasats i classificats van lliurar el recapte de l’escola als qui més ho necessiten.