Festes de Nadal i Santa Llúcia

En unes dates plenes de tradicions, a l’escola també hem celebrat les nostres començant per la Festa de Nadal amb les famílies, amb pessebre vivent i Fira de Santa Llúcia. I, un any més, els qui s’emporten els primers flaixos i exclamacions són els alumnes de la Llar d’Infants i Parvulari, que formen el Pessebre vivent. Pastorets, ovelles, pescadors, patges, reis, Sant Josep i la Verge Maria… tots estan representats en un decorat ple de palla i atrezzo, que desperta la tendresa de tots, dels familiars però també de tots els qui formem l’escola.

Mentre això passa al gimnàs, al Pati es posa en marxa la Fira de Santa Llúcia, formada per diferents stands on els alumnes de Primària venen, amb molt d’ímpetu, figuretes, postals, polseres… i tota mena d’objectes, regals i dolços que han elaborat, majoritàriament, reciclant coses que tenien a casa i ja no feien servir, com taps de suro, cordills, cartolines… D’aquesta manera, treballen la creativitat i hi contribueixen d’una manera ecològica i evitant el malbaratament del material.

El gran entusiasme dels alumnes a l’hora de vendre els productes s’ha traduït aquest any en una recaptació de 1.457,65 euros que, sumats als 770 euros que l’escola ha obtingut de la venda outlet d’uniformes, són 2.227,65 euros que aquest any es destinen al Banc dels Aliments. Un responsable d’aquesta entitat que s’ha fet famosa sobretot per “El gran recapte” ha vingut a l’escola a recollir la nostra donació i a explicar com funciona el Banc i què cal per fer-se voluntari.

Aquests dies previs a les vacances de Nadal, els alumnes de 5è i 6è Primària han anat també a cantar les nadales que apareixen al nostre DVD de Nadal a la residència d’avis del Putxet. Una cantada intergeneracional que posa molt contents als avis, que aquest any no només han cantat amb els nens sinó que els han demanat cançons que, prèviament, no estaven al seu repertori. Al final, intercanvi de regals, també. Els alumnes els han lliurat postals fetes per ells i els avis, bosses de dolços.

La resta d’alumnes de Primària han anat a la Fira de Santa Llúcia que es munta al Pla de la Catedral, plena de casetes de fusta amb arbres, plantes, tions i figuretes del pessebre. I els més petits d’Infantil, han fet cagar el Tió, amb forts cops de bastó… Un Tió que aquestes setmanes prèvies havia menjat tot el que els nens li havien anat posant al plat, com galetes, mandarines, xocolates… i s’havia anat fent molt i molt gras sota la manta, cosa que els ha tingut impressionats durant molts dies.