Formant futurs emprenedors

Aquest dijous els alumnes de 2n de Batxillerat han tingut l’oportunitat de participar en el Taller pràctic de Cultura Emprenedora que organitza l’ambaixada dels Estats Units a Espanya, dins de la iniciativa “Yourcompany”, per fomentar l’emprenedoria i el treball en equip entre estudiants de Batxillerat. 

Un tutor del grau universitari de “Lideratge, emprenedoria i innovació” els ha vingut a oferir una sessió molt útil en els temps que corren… i els que vindran. D’aquesta manera ha començat la introducció que ha fet als joves, perquè siguin conscients de la importància de desenvolupar un perfil de professional emprenedor. Un concepte que va més enllà de crear una pròpia empresa, ja que té a veure també amb una certa mirada professional que els pot influir a l’hora de triar estudis o decidir-se per un tipus de feina o un altre. 

Es ha comentat que el passat mes de gener, el Fòrum Econòmic Mundial va concloure que s’està produint la 4a Revolució industrial degut a com les noves tecnologies estan canviant de forma vertiginosa el mercat laboral. També, que es calcula que entre un 30 i un 50% de les professions que hi haurà el 2030 encara no existeixen. Per tant, tot i que no es poden formar per a elles sí que els recomana potenciar diferents habilitats que els facin competitius en tot allò que diferencia als humans de les màquines, com la ressolució de problemes complexos, pensament crític i creativitat. 

D’aquesta manera ha convidat aquests joves a assumir la responsabilitat de començar a desenvolupar ja aquestes capacitats que no poden ser reemplaçades per màquines, robots o ordinadors… i on podran marcar la diferència i trobar un nínxol de mercat. En el mateix sentit, els ha aconsellat ser persones actives amb una mirada curiosa, ganes de millorar les coses i saber adaptar-se als canvis. 

A continuació ha obert debat amb els alumnes per comentar plegats exemples d’emprenedors com Steve Jobs, Bill Gates o Amancio Ortega i analitzar amb quina innovació van canviar el concepte de mercat. A partir d’aquí els ha proposat compartir, per grups, una pluja d’idees per identificar problemes o necessitats i aportar-hi solucions que, en acabar el taller, han exposat a la resta de la classe.