Gimcana de Halloween

Divendres tots els alumnes de Primària van participar en la Gimcana de Halloween. Els més grans del cicle, els de 6è, es van encarregar d’organitzar-la amb l’ajuda de les teachers Júlia i Núria. I, un any més, ens van demostrar l’entusiasme especial (i certa atracció per la por) que genera en els alumnes aquesta festa de tradició anglosaxona, que se celebra a molts països la nit abans de Tots Sants (All Hallows’ Eve) i que a l’escola ho fem una setmana abans perquè no coincideixi amb la Festa de la Castanyada, que celebrem tradicionalment a Catalunya.

Com podeu veure a les fotos, la gimcana va resultar divertidíssima. Constava de 10 proves, des de les clàssiques de Halloween com la de pescar amb la boca pomes en un cubell d’aigua, la casa encantada o mossegar Filipinos penjats d’un fil… fins a les novetats d’aquest any com la carrera de patates o llençar dards a una diana en forma de carbassa.

Tots els alumnes, de 1r a 5è, es van dividir i combinar en 10 grups que, acompanyats per un professor, van anar passant per cada prova. Una de les que els va fer més “por” va ser la “Haunted House”, una casa encantada que recordava un túnel del terror. Els alumnes de 6è havien disposat la classe com un itinerari a seguir per sota les taules, ple de fulles seques i mentre els participants hi passaven amb els ulls tapats, els ruixaven amb un esprai d’aigua, els tocaven i els feien algun crit per espantar-los una mica, juntament amb una música i sorolls de por gravats.

A la classe del costat, la prova era més lúdica i consistia en ballar una coreografia “terrorífica”. La següent eren els “Funny Halloween tongue twisters for kids” i els alumnes havien de dir en veu alta “trabalenguas” com “Haunted houses on Halloween have hair-raising horrible horrifying haunts” o “Six skeletons sang silly scary song”…

Skeletons són, precisament, també el que havien de fer els alumnes amb ingredients de la cuina, com pasta i llegums, pega i una cartolina negra… El resultat van ser una gran varietat de “Spooky scary skeleton dance”.

Una de les proves que més crits va provocar, però no de por sinó d’angúnia, va ser aquella en què els alumnes havien de posar la mà dins d’una capsa de sabates on notar “A genious size brain”, “Ice cold fingers”, “Long knobby toes”… és a dir que amb barreges de menjar impossibles els alumnes més grans van divertir-se simulant un estómac, un cervell o la llengua d’una bruixa… Ecs!

Al pati, com dèiem, dos clàssics de Halloween: “Bobbing for apples” i “Bite the Filipinos”, i dues novetats: “Hit the pumpking” i “Potatoe race”. I al gimnàs, el Taller de Maquillatge on els alumnes més grans van anar pintant les cares de tots els seus companys, fins a fer autèntica por…

Excepte la cara, els alumnes havien vingut de casa amb disfresses al·lucinants, originals i terrorífiques. En acabar la gimcana, totes elles van participar en el concurs i als guanyadors de cada curs se’ls va lliurar una capseta amb xuxes… Tot i que de xuxes tots en van acabar tenint tots per donar per acabar la festa d’una manera més dolça i per agrair-los a tots la seva participació, implicació i sentit de l’humor.