Una gran experiència emocional, al ponny club d’Esparraguera

Els alumnes de Parvulari han participat en un activitat que els ha permès treballar la confiança, l’empatia i el treball en equip a partir de la interacció amb ponis. Amb aquest objectiu, aquests tres cursos d’Infantil es van desplaçar fins al Ponny Club d’Esparraguera, on són especialistes amb la pràctica de la intel·ligència emocional a partir de l’equinoteràpia

Les monitores els ho van enfocar des del respecte cap a l’animal, sobretot emocional, ja que en tot moment els preguntaven als nens com creien que se sentien els cavalls. Tots els alumnes van tenir temps per poder gaudir de l’animal sense pressa, gaudint del moment present de contacte amb l’animal, tocant-lo, respatllant-lo, donant-lo de menjar. 

Tot aquest plantejament va fer que els nens gaudissin moltíssim de les diferents activitats. Les van fer barrejats, en grups interaula d’alumnes de P3, P4 i P5 i en els que se’ls va respectar en cada moment el vincle que cada un d’ells volia  establir amb els cavalls, sense forçar cap situació. 

Les diferents estacions per les que van passar van ser: muntar un poni, dinàmiques amb cavalls en llibertat a la pista, preparació de l’alimentació dels cavalls, cura i higiene del cavall i l’explicació de contes sobre la vida d’aquests animals. En cada una d’elles, i de forma indirecta, estaven treballant la presa de consciència i superació de les pors, l’empatia, el respecte ver l’animal i les seves emocions, la comunicació no verbal, la conscièndia individual dins d’un grup, el rol de cuidadors, etc.