Grans descobriments al CosmoCaixa

Quan vam entrar, ens vam deixar endur per tot allò que ens captivava més l’atenció, fulles que “volaven”, homes prehistòrics, insectes pal, etc.  Després de fer la nostra visita lliurament a través dels diferents experiments, invents, teories confirmades i després de tot aquell munt de ciència, vam fer les activitats que ja tenia programada cada grup.

Els Pingüins vam fer l’activitat “Com i què mengen els animals?”. Vam entrar dins del Bosc inundat i vam poder veure a través d’un vidre com i què menjaven els peixos que hi havia dins de l’aigua, com també vam veure, en altres espais, granotes i anacondes que ens van impressionar molt! Tots ells menjaven carn, per tant, eren animals carnívors; també vam veure animals herbívors, que aquests menjaven herba, com les granotes que hi havia allà i les formigues. I, per últim, vam conèixer el capibara, un mamífer omnívor que feia molt poc temps que havia arribat al Museu de la Ciència.

Les Tortugues vàrem fer l’activitat “TOCA TOCA”! Ens ho vam passar genial tocant tot tipus d’animals. També vam aprendre com apropar-nos-hi i com tocar-los ja que no tots es toquen de la mateixa manera. Ens va agradar molt saber com es toca una granota, un llangardaix, un ratolí del desert, un cargol molt gran, una estrella de mar, un mil peus i fins i tot, una Pitó!

Els Elefants vam visitar la sala CLIK, un espai d’experimentació del museu on els nens i nenes havien de posar-se en el paper d’un científic per descobrir, mitjançant el joc i la interacció amb els objectes, les explicacions científiques d’alguns fenòmens, com ara, que el vaixell flota perquè la quantitat d’aire que té en moltes parts (i com que l’aire pesa menys que l’aigua) això fa que, en total, el vaixell pesi menys que el mateix volum d’aigua.

O que si poses 3 miralls al voltant d’una persona, pots veure a la mateixa persona moltes vegades, perquè a cada mirall es reflecteix la persona i el reflex del mirall de front i així successivament. I que les persones que parlen per telèfons fixes es poden escoltar perquè aquests es comuniquen per un cable que transporta la comunicació.

En resum, una jornada en la que tots ens vam divertir molt descobrint coses…!