Guia de la postadopció

Avui us presentem un llibre, que ens ha agradat per un doble motiu: pel tema i perquè una de les seves autores és la Marta Canal, psicòloga i mestra, i responsable del Departament d’Orientació Psicopedagògica de la nostra escola. Es titula “Hemos adoptado. Guía de la postadopción” i ha estat editat per Larousse.

Fins ara, coneixíem molts llibres que conduïen els futurs pares en el procés de l’adopció. “Hemos adoptado” ho fa a partir que es converteixen en pares. Un moment d’immensa alegria, que comporta també molts interrogants i inquietuds.

Com actuar en la primera trobada? Com plantejar la convivència? Cal explicar-li els orígens? Quin és el millor moment per escolaritzar-lo? S’adaptarà bé a l’escola?

La Marta Canal escriu el capítol del llibre dedicat, precisament, a l’escolarització. En ell explica que és important que el nen estigui ben adaptat a la família abans de començar l’escola i que és millor triar una escola petita i d’àmbit familiar. També parla de la incorporació progressiva a l’entorn escolar, de la integració i de la relació amb els altres companys.

A més, el llibre exposa certes necessitats específiques i particularitats que poden requerir els nens adoptats, i aconsella als pares sobre com fer front a dificultats que poden aparèixer de tipus emocional, de llenguatge o aprenentatge. Fa recomanacions, també, sobre com actuar davant reaccions habituals com poden ser un excés de dependència amb els pares o, al contrari, d’autonomia.

Si voleu més informació, aquest dilluns 11 de juny, “Hemos adoptado. Guía de la postadopción” es presenta al Col·legi Oficial de Psicòlegs (c. Rocafort, 129), a les 19.00 hores.