Història en anglès i en imatges

Hem començat el curs encenent les PDI, les pissarres digitals que ara hi ha a cada classe al costat de les verdes de sempre. Resulten un instrument molt útil per als mestres, que han vist com amb aquest nou mitjà es multipliquen les maneres amb què poder explicar els continguts. Un exemple és la classe de History de 4t d’ESO, on la professora Maria José Gómez ha estat aquesta setmana explicant-los la World War I (WWI).

Per fer-ho, a més del llibre de text de “Modern World History” que els serveix de base per a tot el curs, ha utilitzat la pissarra digital per projectar fotografies, com la del Kaiser William II; esquemes amb les “Assumptions” del que podria passar i “The Reality “que va acabar esdevenint i, fins i tot, un gravat satíric de l’època de la revista humorística “Punch” contra Alemanya.

A més, aquesta nova eina permet utilitzar fonts tan valuoses com els mapes sobre l’evolució de la guerra extrets de www.3dhistory.co.uk o dibuixar, remarcar o assenyalar sobre les imatges amb el llapis digital.

En conjunt, per als alumnes resulta una manera molt més amena d’aprendre la Història, per també d’entedre-la, que els continguts s’assimilin millor i, sobretot, quedin a la memòria audiovisual.

Aquesta nova eina d’aprenentatge, que forma part de la posada en marxa del PIE, és un valor afegit al fet que la classe d’Història s’imparteixi íntegrament en anglès. D’aquesta manera, la immersió lingüística dels alumnes és total i els permet aprendre conceptes com “Triple Alliance” o els noms originals dels països, com United Kingdom o France.