Inauguració Biblioteca Alicia Chaler

L’Alicia Chaler va ser mestre de l’escola durant més de 40 anys. Entre les moltes, moltíssimes coses que va aportar a l’escola, en destaquem com va ensenyar a llegir i escriure a diferents generacions d’alumnes. Per això, quan el passat mes d’agost ens va deixar a causa d’una malaltia, el director Jordi Casas va decidir homenetjar-la posant el seu nom a la Biblioteca de l’escola. Aquest era un reconeixement i alhora una manera que l’Alicia continués estant present, d’alguna manera, en el dia a dia de l’escola.

El passat divendres vam inaugurar oficialment la Biblioteca Alicia Chaler, un homenatge en què s’hi ha implicat alumnes de tots els cursos, sobretot d’ESO i Batxillerat, i que va suposar tot un matí d’activitats relacionades amb la lectura. Els més grans es van oferir a fer-li escrits on li agraïen el que els va ensenyar amb frases com “l’Alicia sempre ens venia a buscar al pati amb un somriure i ens explicava les coses amb il·lusió”, “era un professora especial a la que es notava que li encantava la seva feina” o “no només donava lliçons escolars sinó també de la vida”.

Altres alumnes van escriure frases que els deia l’Alicia o cites que li agradaven a ella en cartolines que han penjat en un gran mur. Els alumnes de Secundària li van escriure un preciós poema amb un dibuix de Miró, perquè sabien que li encantava aquest pintor. Aquest poema va agradar especialment a la seva germana Lídia, que juntament amb el marit i la filla de l’Alicia, el Javier i la Marta, van assistir a la inauguració.

Una inauguració que ha estat també una bona motivació per fer millores a la biblioteca de l’escola en les que s’ha fet una tasca de reclassificació i catalogació del fons, s’han pensat una distribució més accessible dels llibres, s’ha millorat el servei de préstec i l’apartat de donacions. Recordeu que la Biblioteca l’Alicia Chaler és oberta també als pares de l’escola, hi ha llibres per a totes les edats i també és un espai d’intercanvi… perquè, com deia l’Alicia, “llegir una lectura és viure una bona aventura”.