Inspiració i motivació entre cursos, gràcies a la lectoescriptura

Aquest darrer trimestre, en el seu taller d’escriptura, els alumnes de 2n de primària han treballat l’estructura del conte. Ho han fet de forma transversal en tres assignatures, ja que amb la Dolors van escriure el conte, amb l’Alba el van pintar en aquarel·la durant les sessions d’Arts&Crafts i els personatges els han treballat a classe d’anglès.

Per una altra banda, han fet contes en castellà on han treballat molt els paisatges, lligant-ho amb l’estudi que han fet a l’assignatura de Medi. Així que van posar molta atenció en la localització de les escenes on transcorria l’acció dels seus contes i van buscar-ne fotografies en diferents revistes. Un cop tenien l’escenari de la trama, van enganxar-hi a sobre els seus personatges dibuixats.

A més, aquest any els alumnes de 2n han tingut una motivació extra a l’hora d’elaborar els seus contes i és que, arran d’una iniciativa que va començar de forma espontània a finals del curs passat, un cop acabats els contes els havien d’anar a explicar als seus companys de P5. A més de fer-los molta il·lusió poder compartir els seus contes i “sentir-se grans”, aquesta proposta els ha generat una gran automotivació personal, ja que s’ha esforçat molt per escriure bé els contes per poder-los llegir en veu alta amb facilitat i que fossin comprensibles per als alumnes més petits. És a dir que, per primera vegada, han escrit pensant en el seu públic o audiència específica…

I aquest públic, els Elefants de P5 que a aquestes alçades del curs ja llegeixen, els encanta que “els grans” els vagin a explicar les seves històries. A més, aquesta activitat també els motiva a ells perquè, ara que ja entenen bé el que els aporta la lectoescriptura, s’il·lusionen pensant que d’aquí a només dos cursos ells mateixos seran capaços d’escriure i il·lustrar els seus propis contes.