“Jo recomano”

“Els llibres formen part de la vida (…), de la mateixa manera que ho són l’amor, la tendresa, l’alegria i els negocis.”

Motivats per aquesta cita d’Emili Teixidor a la seva obra “La lectura i la vida”, a Parvulari hem començat l’any amb el projecte “Jo recomano” gràcies, en gran part, al descobriment dels més petits de la biblioteca Alicia Chaler. Hi hem anat amb ells a conèixer-la bé i aprendre les seves normes però, sobretot, a introduir-los en un món de contes i històries fantàstiques que tant els agraden en aquesta etapa. 

Coneixen els contes perquè en tenen a casa i, sovint, en parlen d’ells. Però ara hem volgut anar una mica més enllà i fer una cosa tan bonica com compartir-los i intercanviar-los. Al mural que hi ha davant de les seves classes i sota el títol de “Jo recomano” podeu veure fotografies dels alumnes amb el seu llibre favorit i un peu de foto on explica perquè ho és: “Perquè me’l van regalar els Reis i surten les nadales”, “perquè té lletra lligada”, “perquè me l’explica la mama”, “perquè surten les figuretes del pessebre i el tinc des de petit”…

Aquests són alguns dels motius pels quals han portat aquests llibres a l’escola. Tots ells han fet l’exercici d’explicar-lo a classe i els han intercanviat durant tota una tarda de divendres a la Biblioteca, com podeu veure a les fotografies.

A més de ser una activitat molt maca i de descoberta per a ells, ens agrada especialment veure la intensitat amb què miren els contes, les ganes amb què passen les pàgines, com interpreten els dibuixos i assenyalen el que més els agrada… Una emoció pels llibres que, des de l’escola, treballarem perquè la conservin a mida que es vagin fent grans.