La Castanyada en tres passes

1. RECOLLIDA DE CASTANYES. Els alumnes de Parvulari i de Primària van al Parc Natural del Montseny a buscar les castanyes al bosc. A més de recollir i treure dels pellons la matèria primera i leitmotiv de la Festa de la Castanyada de l’escola, aprofiten per observar els colors de la natura a la tardor i altres elements característics, com els bolets o els pinyons, i dinar a la masia de l’escola.

2. ELABORACIÓ DE PANELLETS. De pinyons, ametlles, coco, cireres, avellanes… El gustos ha estat els tradicionals però aquest any ens hem atrevit amb noves formes. Com que  el treball interdisciplinari d’aquest curs gira al voltant del mar, hem “customitzat” els nostres panellets. Amb l’ajuda de la Lídia, els hem donat formes d’animals marins, com peixos, taurons, estrelles de mar, tortugues marines, ostres, eriçons de mar…

i 3. FESTA DE LA CASTANYADA. Convidem els pares a fer un tast de tardor a partir del mató i la melmelada de taronja elaborada pels alumnes d’Infantil i de la Llar d’Infants, els panellets fets a mans de Primària, les castanyes del Montseny, fruits secs, vi dolç… A més de berenar amb nosaltres, són espectadors de l’exitosa representació teatral dels alumnes de 5è de Primària i de les cançons de Halloween dels de 1r a 4t. Per acabar, i al ritme de “La Castanyera, quan ve el temps de collir castanyes, la castanyera, la castanyera…”, apareixen els alumnes de 6è disfressats de “castanyers i castanyeres” i els reparteixen castanyes i panellets.