La coberta verda, escenari del 48H Open House Barcelona

Tot i que encara no hem inaugurat oficialment la nostra coberta verda, avui ha estat un dels escenaris privats de la ciutat que han obert l’accès al públic en el marc del 48H Open House Barcelona. Ens ha fet molta il·lusió haver estat seleccionats per aquest festival d’arquitectura, de prestigi internacional, com un espai mereixedor de ser compartit i admirat per la ciutadania. En total, al llarg d’aquest diumenge han passat pel nostre terrat enjardinat 485 persones, entre les que hi havia famílies senceres, arquitectes, enginyers, periodistes, veïns del barri, fotògrafs, ecologistes, persones de visita a Barcelona, etc.

A primera hora del matí han començat a formar-se les primeres cues per accedir al nostre edifici, ja que les visites s’han fet en grups reduïts d’unes 20 persones. Un cop a l’àtic, el Jordi Casas ha donat la benvinguda als visitants i, com a director de l’escola, els ha explicat com la coberta forma part del nostre projecte educatiu des d’aquest curs. Tot seguit els responsables tècnics del projecte han guiat els visitants per les diferents terrasses que es despleguen al llarg de la coberta, i n’han detallat el procès i materials de construcció. Un cop més, l’hort hidropònic ha estat el que ha causat més admiració i l’hotel d’insectes el que s’ha endut més somriures i fotografies.

En acabar la visita, els participants han valorat molt positivament qüestions com que l’accés al jardí i a l’hort de la coberta millori la qualitat de vida i les possibilitats d’aprenentatge dels alumnes. A més, el fet que gràcies a ella l’escola estigui contribuint a compensar les condicions medio-ambientals de la ciutat i a produir energies renovables. 

Tot i que les obres ja fa setmanes que estan enllestides, ara és la Natura de la coberta verda la que està “work in progress”, desenvolupant tot el seu potencial paisatgístic i de biodiversitat. El proper mes de novembre farem la inauguració oficial amb el personal de l’escola perquè els professors puguin començar ja a utilitzar-la com una aula més de l’escola. Però no serà fins a la primavera quan la podrem celebrar amb tot el seu esplendor, color i olor… Aleshores seran els propis alumnes qui faran visites guiades als seus familiars, on a més d’ensenyar-los què hi van plantar els explicaran els aprenentatges significatius que hi han adquirit.