La maleta viatgera

El proper mes de febrer a la Llar d’Infants comencem una activitat que ens agrada molt i que té com a protagonista una maleta plena de sorpreses, que viatjarà per les diferents cases dels alumnes els caps de setmana. Es tracta d’una activitat que també fan altres escoles i biblioteques de Catalunya, i a la que ens hem sumat perquè, entre altres bones aportacions com afavorir la lectura compartida, ens sembla que augmenta el vincle de les famílies amb l’escola i viceversa.

L’equipatge de la nostra maleta està format per dos contes, un per tocar i manipular amb sons i imatges treballats a l’escola, i un altre que també ja coneixen i poden ensenyar als pares; un pen-drive amb la música que escoltem i amb la que els nens ja estan familiaritzats, i un àlbum de fotos per poder compartir amb els pares les seves activitats, com les festes, la psicomotricitat o les rutines.

A més, les mestres hi afegeixen un recull de notícies de la premsa, blogs temàtics d’ensenyament o altres links amb articles de reflexió i entrevistes que consideren interessants de difondre. De la mateixa manera, conviden els pares a augmentar aquest arxiu amb fotocòpies d’informacions que creguin oportunes des de la seva perspectiva. A més, com a escola, hi afegim orientacions generals per treballar a casa amb consells com, per exemple, “donar-li temps al nen per respondre una pregunta” ,“aprofitar moments com el bany i els àpats per mantenir converses i anomenar objectes per ampliar el vocabulari”, etc.

Però entre tot aquest material, l’ingredient estrella de la maleta és la Llibreta d’experiències, en la que es convida a la família que durant aquell cap de setmana té la maleta a casa seva a apuntar-hi, dibuixar-hi o enganxar fotos del seu viatge.