L’Any Espriu a l’escola

Com sabeu, aquest any se celebra el centenari del naixement del poeta, dramaturg i novel·lista català, Salvador Espriu. Catalunya i els mitjans de comunicació s’han bolcat a celebrar-ho amb una àmplia agenda d’actes i iniciatives, a les que l’escola s’hi ha volgut sumar…

Així que els alumnes de 4t d’ESO, que estan estudiant la literatura del s. XX, han decorat la Biblioteca de l’escola amb un treball multidisciplinar sobre Espriu.   Si passeu per la Biblioteca o mireu les fotografies d’aquest post, veureu que el treball de recerca d’informació i d’exposició d’aquests alumnes és completíssim. Han fet l’agenda d’activitats culturals que se celebren a tot el territori, un recull de les portades més significatives de les obres de l’autor, de fotografies i crítiques, a més d’un retrat dibuixat per un alumne i, fins i tot, un poema musicat per un altre d’ells.

També han fet un recull de les frases o cites d’Espriu que cada dia emeten a Catalunya Ràdio i TV3, i les han posat escrites per tota la sala. També han dibuixat una auca de l’Espriu, han memoritzat poemes i analitzat perquè aquest autor té actualitat en el moment en què vivim.   Un treball que ha permès els alumnes acostar-se a Salvador Espriu d’una manera molt amena, que va més enllà de l’aula i dels llibres de text, i que es complementarà amb una propera visita a… Sinera.

Si també voleu seguir l’actualitat de l’Any Espriu, visiteu aquesta web: http://www.anyespriu.cat/