Les autèntiques tortugues de Parvulari

Hola a tots!

Som el Tor, la Tuga i la Lisa, les tortugues de Parvulari. Molts de vosaltres ja ens coneixeu, ja que ens heu cuidat un temps mentre estàveu a les classes de P3, P4 i P5, però alguns altres potser no ens coneixeu tant. És per això que ens ve de gust presentar-nos. Les mestres de Parvulari sempre expliquen que quan vam arribar a l’escola érem ben petites, menys de la meitat del que som ara. Érem molt porugues i sovint ens amagàvem quan s’apropava algú.

De mica en mica això va anar canviat. Ens hem acostumat a rebre les “carícies” dels més petits de l’escola, a veure els seus caps sobre el nostre terrari per donar-nos menjar i a què ens agafin (alguns amb una mica de por) quan les senyoretes necessiten ajuda per canviar l’aigua que ja és bruta.

Quan arribem a P3, sabem que l’Alba ens presenta als nous Pingüins perquè coneguin els nostres noms, com som i que necessitem la seva ajuda per poder rebre menjar i estar ben netes. També explica als nens i nenes la importància de respectar-nos, no cridant, no donant cops a la gàbia, ni tirant coses a l’aigua que ens poden fer mal.

A P4, la Noèlia aprofita que som Tortugues com la seva classe i passem, mínim, tot el primer trimestre ajudant a les Tortugues a entendre com som. Ens toquen, ens giren, miren les nostres urpes, miren com és la nostra closca, què mengem, com fem pipi i caca, etc. És la manera perfecta de poder aprofundir en el projecte de principi de curs amb una experimentació directa.

I ja quan els nens i nenes arriben a P5 podem dir que són uns autèntics experts en tortugues. Ajuden molt la Dolors, tenen sempre disposició per tenir cura de nosaltres i, a més, són una mica els nostres “protectors”.