L’escola amb UNICEF

Aquest any hem celebrat el Dia Internacional de la Infància d’una manera molt especial. El director de l’escola, Jordi Casas, ha signat un conveni de col·laboració amb la UNICEF (Fons Internacional d’Emergència de les Nacions Unides per a la Infància). Com sabeu, aquesta organització mundial va néixer un cop acabada la II Guerra Mundial, el 1946, dins de l’Assemblea General de l’ONU, amb la finalitat d’ajudar i protegir els infants que n’havien quedat desemparats.

Durant aquests anys, la UNICEF ha treballat de valent fent complir el seu principal objectiu, a partir d’una tasca de reconeixement i prestigi a nivell mundial. Per aquest motiu i perquè ens sembla una bona manera de fomentar els valors com la solidaritat, l’empatia i la generositat, a l’escola hem decidit col·laborar de forma activa amb la UNICEF. Unint les nostres sinèrgies podem, a més, fer que els nostres alumnes prenguin una major consciència de les diferents realitats que hi ha al món i també dels drets dels que gaudeixen com a nens.

Aquesta col·laboració es plasma ja des d’avui a l’escola i de diferents maneres. La més evident són els plafons explicatius desplegats al hall i les empremtes de colors de moltíssimes persones que formem part de l’escola, però n’hi haurà  moltíssimes més que anirem fent durant tot el curs de forma transversal i tant a nivell individual com col·lectiu.

La primera d’elles és la polsera d’UNICEF que avui hem començat a vendre, acompanyada d’un dibuix fet pels alumnes de Parvulari, i que té el valor d’1€. La recaptació que aconseguim la donarem al projecte “Gotes per al Níger”, que treballa per dotar de 50 serveis d’aigua potable i sanejament a les escoles i tractar 300.000 infants contra la desnutrició.

Si voleu més informació o col·laborar amb donacions en l’emergència a Filipines, entreu a: http://www.unicef.es/