Making of de les disfresses del festival de carnaval de primaria

Aquest any el tema del festival de carnaval de la nostra escola han estat els Jocs Olímpics que està previst que se celebrin a Tòquio, del 24 de juliol fins al 9 d’agost. Per presentar el tema als alumnes, van recòrrer a la rutina de pensament del “zoom in” i a partir d’allà van anar adquirint consciència del que són els Jocs Olímpics, del seu significat i trascedència, del seu esperit i ressò internacional. D’aquesta manera, a més, van introduir un tema que treballaran a partir de la setmana que ve, que està relacionat amb els jocs paralímpics i l’objectiu de la diversitat. 

Inspirant-se doncs amb els jocs de la capital japonesa, han tractat de reproduir el seu logo, la mascota i les icones de les diferents modalitats esportives que hi participen. A partir d’un dossier que els alumnes han hagut d’anar completant, han après quins esports participen als Jocs, quins són els més representatius i quins ho faran per primera vegada com és el cas del beisbol. 

A més d’aquests continguts i l’essència tant de la cultura olímpica com de la nipona, han treballat les coreografies a classe d’educació física i les disfresses a partir, sobretot, de l’assignatura d’Arts & Crafts. El punt de partida va ser el disseny, per part de la seva professora, de les disfresses dels diferents esports seleccionats: atletes, beisbol, halterofília, bàsquet i karate, com a esport nacional del Japó. 

Durant l’espai dedicat al projecte dels dimecres a la tarda, els alumnes es van encarregar de donar vida als patrons dissenyats per l’Alba, tenint en compte les diferents edats des de 1r fins a 6è de primària. Ho han fet d’una manera 100% cooperativa i col·laborativa entre grans i petits, ja que els cursos que compartien disfressa s’ajudaven entre ells. Com veureu a les fotografies, el patró es passava al feltre, ho calcaven sobre la tela amb guix i el retallaven. Les mestres els ajudaven amb la part de l’acoblament amb silicona calenta. A més de teles colorides i brillants, han utilitzat altres materials com planxes de purpurina i molt d’aeronfix per crear també tots els complements, des dels dorsals amb els noms fins a les merescudes medalles olímpiques, que els professors de primària els van imposar en acabar. Un festival propi d’un equip olímpic i en el que, com els va subratllar el director de l’escola, Jordi Casas, han treballat els 17 hàbits de ment per assolir-lo.