Making of DVD Nadales

Esperem que aquests dies de festes de Nadal us hagueu mirat tantes vegades com nosaltres el DVD de les Nadales de l’escola… Avui us volem explicar com va es va preparar la gravació i ensenyar-vos algunes fotografies fetes durant el rodatge. Les fotos són dels dies 19 i 20 de novembre, ja que les cançons es van gravar un mes abans del lliurament del DVD per poder-ho tenir tot enllestit per aquesta data.

El primer pas va ser la tria de les cançons per part de la professora de Música, la Sonsoles Pieras, tenint en compte l’edat, el nombre d’alumnes per classe, la complexitat –ja que n’hi havia en català, castellà, anglès… i fins i tot, alguna en els tres idiomes-,  els diferents tipus de veu, les tonalitats i altres necessitats de cada cançó

Un cop confirmades, la Sonso va passar les partitures als músics, que van ser el també professor i tutor de 3r de Primària, Dani Rodellas, i tres alumnes: la Clàudia Roca de 2n d’ESO, el Tildo Muxart de 4t d’ESO i l’Edu Olmos de primer de Batxillerat. Ells amb els seus coneixements de música, solfeig i amb les seves guitarres i piano van adaptar les nadales als nens. Una tasca molt meritòria i que llueix en el DVD.

Per la seva part, els alumnes amb l’ajuda dels professors –i ens consta que amb la d’alguns pares- es van aprendre les lletres de les cançons, tant de la que havia de cantar cada curs com la Nadala col·lectiva “Quan somrius”, que es va gravar en diferents localitzacions de l’escola: el pati, el gimnàs, els laboratoris, la sala d’espera, el menjador o les aules. Els assaigs es van fer de forma intensiva i per torns a l’Aula de Música durant tota la setmana prèvia a la gravació.

I com es veu en el darrer vídeo del DVD, el de la cançó d’ Hallelujah, cada curs va fer a la classe de plàstica de la professora Carmen Roca l’atrezzo que havien de dur en la gravació i que va fer que cada curs hi aparegués “customitzat” de forma diferent, amb guitarres, barrets, cartells, banyes de cèrvol, etc.