Masterclass d’History

Com que ja estem pràcticament a finals de curs, hem fet els exàmens però encara hi ha classe, és l’hora que els alumnes tinguin la seva recompensa i ens agrada preparar-los activitats escolars diferents i que sumin aprenentatge. Per això hem convidat a la classe de History de 4t d’ESO, l’especialista en II Guerra Mundial, Pere Cardona, en el marc del cicle de xerrades WW2GP, que dóna en diversos punts de Catalunya.

El Pere Cardona és un gran amant de la Segona Guerra Mundial i ens va dedicar dues hores explicant el conflicte  des d’un punt de vista diferent del que els alumnes estan acostumats: el dia a dia d’una guerra, les anècdotes dels soldats, els perquès de les reaccions dels grans líders, etc. Per exemple, els soldats per fer passar el temps entre atac i atac jugaven a cartes; per aprofitar el temps, però, els jocs de cartes incloïen els dibuixos dels avions de cada exèrcit, de manera que anaven memoritzant quins avions eren dels seus exèrcits i quins havien d’atacar…

Els alumnes van gaudir-ne molt i es van entusiasmar amb peces reals, com ara un casc d’un sanitari, i van fer moltes preguntes al Pere, ja que els van agradar molt les anècdotes i curiositats que els explicava.

Ens va semblar molt interessant la manera com el Pere va enfocar la seva “masterclass”, sense parlar de les connotacions més negatives del conflicte, com el nombre de morts, ferits o batalles… Si voleu saber-ne és sobre el conferenciant, podeu consultar el seu blog www.historiassegundaguerramundial.com que ha participat en documentals, revistes i tot tipus de publicacions.

El Pere Cardona ja ha publicat la seva visita a l’escola a: https://m.facebook.com/ww2gpmagazine