“Masterhealth” o com incloure hàbits alimentaris saludables

Els alumnes de 1r de Batxillerat han treballat a fons quins aspectes poden millorar de la seva nutrició. Un cop assimilada la teoria, arriba el moment de posar-la en pràctica de forma divertida amb el projecte “Masterhealth”, que duen a terme a la cuina del centre cívic Navas. Cada edició els criteris d’aquest concurs pugen de categoria, per exemple tenint més en compte els productes ecològics i eliminant els sucres afegits, i els alumnes responen també cada vegada amb més nivell.

El primer pas que han de fer és dissenyar el menú que elaborarà cada equip, sota la supervisió d’una nutricionista. El següent, és anar a comprar els ingredients i matèries primeres necessàries, amb un pressupost tancat de 20 € i tenint en compta que també es valora un tipus de despesa el més eficient possible.

La segona fase és la que més els motiva i és la de cuinar. Es distribueixen per equips i cada un està liderat per un alumne, que va dirigint les diferents tasques de la resta… inclosa també la de la neteja dels utensilis utilitzats, que també han de gestionar de forma correcta i fluïda.

Tenen un temps per fer-ho i la part més emocionant és la de calcular-lo i gestionar-se bé per emplatar abans que aquest acabi. El tràmit final és presentar el plat i defensar les seves propietats a nivell nutricional davant d’un jurat format per la nutricionista i els professors de l’escola amb qui treballen l’alimentació saludable, com són el Lluís i la Carme, com a tutora de Batxillerat. A la seva avaluació dels plats ells ofereixen als alumnes un feedback constructiu perquè entenguin què han estat treballant correctament i què es podria millorar, informació amb la que tots acaben redactant un informe.