Missatges de pau

Aquesta setmana a l’escola hem celebrat el Dia Escolar de la Pau i la No-Violència, que es commemora en l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Coincidint amb aquest fet, i de la mateixa manera que ho fan centres educatius de tot el món, hem programat una sèrie d’activitats per als alumnes.

Al hall de l’escola hi hem posat aquest mural que podeu veure a la fotografia i que han fet els alumnes d’ESO, format per coloms i la paraula PAU escrita en diferents idiomes.

A més, els alumnes d’ESO han tingut l’oportunitat d’escoltar la conferència de la directora de l’Associació per a les Nacions Unides (ANUE), Àngels Mataró, que ha compartit amb ells la seva llarga experiència professional, entre la que hi ha haver assistit a diferents comissions de l’ONU. A més, els ha projectat un vídeo sobre l’organització de les Nacions Unides i la seva creació al 1945 amb la finalitat de mantenir la pau i vetllar pel respecte dels drets humans, entre altres objectius. Amb aquest audiovisual ple d’imatges històriques han pogut conèixer també la figura d’Eleanor Roosevelt, la seva importantíssima tasca i el seu paper clau en l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans, l’any 1948.

Els alumnes han treballat també a classe els conceptes de pau i les figures de Gandhi i de Nelson Mandela, el líder sud-africà mort el passat 5 de desembre. I els de 3r i 4t han creat contes relacionats amb la pau, que representaran davant dels alumnes de Primària. D’aquesta manera, aquest projecte interdisciplinari al voltant de la pau s’estén de forma transversal a tota l’escola.

Si voleu veure el vídeo que han pogut visionar els alumnes, entreu a: http://www.anue.org/es