Molts jocs i pocs plors a la Llar

A la Llar d’Infants ja portem varies setmanes amb el procés d’adaptació i,  després de les diferents festes i ponts que hi ha hagut pel mig, aquesta setmana per fi agafarem la velocitat de creuer que tan bé senta als més petits. De fet, però, la majoria estan ja força adaptats a les noves rutines i han adquirit els hàbits amb la mateixa facilitat que les mestres han percebut en anys anteriors.

És cert que alguns encara ploren a l’arribada i quan endevinen que els venen a buscar. Però recordem als pares que aquesta és una de les maneres que tenen d’expressar-se, que no necessàriament es tradueix en un sentiment de tristesa. De vegades és, simplement, que no saben com fer-ho i recorren al plor.

Amb aquesta galeria fotogràfica volem ensenyar-los que un cop comencen les classes, els nens i nenes de la Llar estan bé, contents, jugant amb els companys i seguint amb força entusiasme les diferents activitats i jocs que les professores els proposen.

Un dels que més els agrada és l’anomenat JOC HEURÍSTIC. Es tracta d’escampar per la sala un munt d’objectes quotidians, de diferents formes, pesos, volums, textures, colors… per combinar-los i jugar amb ells. Fer sonar la veu dins d’un pot, posar un tap de suro a una ampolla, obrir les butxaques d’una bitlletera, lliscar una planxa sobre una taula, lligar-se una cinta als cabells, posar argolles dins d’un pot metàl·lic per fer soroll…

Amb aquesta pràctica tan senzilla, i que es pot fer a qualsevol lloc i amb qualsevol objecte que es tingui a l’abast i no resulti perillós, els nens desenvolupen molt la seva curiositat, el seu instint, l’observació, la deducció, la descoberta… fent servir la vista, però també l’oïda i, sobretot, el tacte.

També estan experimentant aquests dies amb la CAIXA DE LA MIRADA, on hi ha un munt de material relacionat amb la vista, com ulleres de sol que els sorprenen pel canvi de llum, prismàtics, calidoscopis, miralls, etc. I aquesta setmana que estrenem continuaran una activitat que van començar divendres, que és pintar amb els colors de la tardor.