Mones de Pasqua 2015

Un any més, quan arriba la primavera, l’escola comença fer olor de xocolata… Això vol dir que els alumnes de Parvulari i Primària han començat a elaborar Mones de Pasqua. Ho fan a partir de la recepta de la cuinera de l’escola, la Lídia, i amb l’ajuda i instruccions de les mestres.

Comencen barrejant els ingredients del pa de pessic que es convertirà en la base de la Mona: ous, sucre, farina, oli, sucre, llevat, una miqueta de llimona per aromatitzar i molta paciència per remoure la massa de forma artesanal.

El pas següent és el que més els diverteix i és posar-hi per sobre la cobertura de xocolata i deixar fluir la imaginació i crear formes i decoracions amb ous, pollets, plomes i plomes de colors, caramels…. autèntiques obres d’art que després es van exposar elegantment davant del mural que també havien realitzat ells, amb grans pinzellades de xocolata, i l’última tarda abans de les vacances de Setmana Santa, van degustar amb les famílies.

De les moltes activitats cooperatives que fem a l’escola, la de les Mones és una de les que més motiva els nostres alumnes… perquè no només la recompensa és molt evident… i, en molts casos, alguns no s’esperen fins al final sinó que ja s’emporten alguna pessigada o tastet durant el procés, com podeu veure en la següent galeria de fotos de Parvulari.

La de les Mones de Pasqua és una festa ben dolça i una activitat molt participativa, que apropa els alumnes i la seva creativitat a la cuina… i qui sap si entre ells hi ha algun futur Oriol Balaguer, Christian Escribà o Jordi Roca.