Mones de Pasqua by Pérez Iborra

A l’escola, els alumnes són qui fan les mones de Pasqua. Aquí teniu una galeria fotogràfica de com han elaborat el pa de pessic i com les han decorat, a partir del que ells mateixos han portat de casa. El resultat fa un goig i una olor boníssima.

A més, aquesta ha estat una saborosa feina que els ha servit per deixar anar la seva creativitat i per treballar en equip, tant amb els companys com amb els professors i les cuineres. L’escola s’encarrega de comprar els ingredients per fer la mona:  els ous, els iogurts, l’oli, el sucre, la mantega, la farina, el llevat i la llimona. Els alumnes els barregen, unten de mantega els motlles i hi posen la massa. Les cuineres les col·loquen al forn 35 minuts i a l’endemà els nens i nenes les decoren amb xocolata desfeta, plomes, pollets, caramels, llaminadures… i un cartell amb el nom dels 5 alumnes que han fet la mona.

En total, aquest any tenim 30 mones per degustar a la festa d’aquesta tarda, que començarà a les 16.30 hores. A més, els petits de l’escola han decorat el seu ou dur amb xocolata i encenalls de colors.  I, com no podia ser d’una altra manera, tots s’han llepat els dits i alguns, fins i tot, els estris de cuina en acabar la feina… I és que, en aquesta ocasió, estava permès!