Montserrat: la Festa dels valors

Un any més, hem celebrat el Dia de Montserrat, la que considerem la Festa Major de l’escola, que ha anat evolucionant amb els anys. En aquesta nova edició, tots els cursos, des de Primària fins a 2n de Batxillerat, han lliurat les seves ofrenes a la Verge de Montserrat de la Parròquia dels Àngels. Totes elles han estat sota el paraigües dels valors.

A partir de les paraules ingènues dels més petits hem recordat la descoberta de la responsabilitat, la justícia, la col·laboració i la no marginació.

El diàleg, saber escoltar, la paciència i la sostenibilitat han estat els temes al voltant dels quals han reflexionat els alumnes de Primària.

Els d’ESO han expressat en veu alta les sensacions de l’entrada a l’adolescència, però també han mostrat la seva vessant més altruista alertant del perill d’exclusió social que poden patir els avis que estan sols.

La convivència, el respecte i la tolerància han estat els valors més destacats pels més grans, que també han volgut remarcar la importància de l’esforç, i més ara que mai…

Especialment emotiva ha estat l’ofrena dels alumnes de 2n de Batxillerat, que han verbalitzat la il·lusió i alhora la inseguretat que se’ls presenta quan estan a punt de deixar l’escola per començar una nova etapa de les seves vides. Ells s’han acomiadat amb paraules de respecte, solidaritat i empatia.

A continuació, tots hem cantat “El Virolai” i hem estat testimonis de la Graduació d’aquests alumnes de 2n de Batxillerat. Situats a les escales de l’altar, han rebut les beques amb l’escut de l’escola, han ofert els seus discursos i s’han fotografiat amb familiars i companys.

La festa ha continuat a l’escola amb un gran esmorzar per a tots els alumnes i un aperitiu especial per als recents graduats i les seves famílies.

Un emocionant concert protagonitzat pels alumnes i una divertida gimcana per als més petits han posat el punt-i-final a la festa a l’escola.

Per als professors i la direcció, encara quedava una última celebració a l’hora de sopar, aquest any en un original taller de cuina.