Celebrem, amb gran alegria, la Festa de la Verge de Montserrat

La Festivitat de la Verge de Montserrat és, tradicionalment, el dia que celebrem la nostra escola. És així des de fa molts anys, quan un grup d’antics alumnes van prendre la iniciativa de celebrar el sant de la fundadora de l’escola, la Montserrat Pérez Iborra. Des d’aleshores hem mantingut la data i la celebració i, després d’uns últims anys que per circumstàncies alienes a la nostra voluntat no hem pogut celebrar-ho com ens agrada, aquest any ha tornat a nostra Festa amb més alegria que mai. 

El dia va començar amb un esmorzar-xocolatada al pati, abans del lliurament de premis. Aquesta part de l’acte es va allargar més que altres anys, perquè el reconeixement als alumnes tenia tres temàtiques, és a dir dues més que els Jocs Florals de cada abril. Aquests van ser els primers i es van lliurar als diferents cursos, des dels premis de dibuix a Infantil fins als de text narratiu i poesia de cada curs de primària, ESO i Batxillerat. El director de l’escola, el Jordi Casas, va voler destacar la gran participació dels alumnes de Batxillerat d’aquest any, amb unes paraules que sonaven a premi per a tots ells. El jurat va anar anunciant el seu veredicte i, un a un, els premiats van sortir emocionats a recollir els seus premis, amb “la claca” entusiasta dels seus companys de classe i els aplaudiments de la resta d’alumnes i professors de l’escola. 

A continuació es va voler fer un reconeixement als tres alumnes més ben classificats de cada curs a les Proves Cangur de Matemàtiques, que se celebren a nivell europeu i en les que molts dels nostres alumnes van quedar en posicions força destacades tant pels seus coneixements de lògica, però també de pensament lateral i visualització de l’espai. Com a premi van rebre llibres seleccionats a criteri dels seus professors i amb temàtiques molt actuals per combinar de disciplines com les Matemàtiques, la Física i la Filosofia. 

En tercer lloc, es va aprofitar la celebració per felicitar tots els alumnes de primària per la seva entusiasta aportació en el Projecte d’Innovació Científica del primer trimestre titulat “Per a una escola més sostenible”. A més de lliurar premis a les iniciatives més innovadores i factibles, com la de l’abonament km 0 i Kit Pícnic, l’escola ha assumit la seva part i va presentar el Boc’ n’ Roll físic, creat per resoldre la problemàtica del l’excès de plàstic identificada pels alumnes. A més, també es van mostrar per primer cop els distintius per repartir les funcions relacionades amb la millora de la sostenibilitat a l’escola (protector d’aigua, del paper i de l’energia o reciclator…) que executaran, de forma rotativa, a classe. 

La festa va acabar molt amunt, amb la música interpretada per l’EPI band, una banda molt ben cohesionada i formada per alumnes d’ESO, exalumnes i professors. Tot seguit, alltres alumnes van voler participar de forma espontània amb interpretacions que van sorprendre i meravellar el públic, per acabar tots junts ballant amb una alegria que feia temps que no es veia a l’escola i que ens fa molt feliços perquè està plena de vida. A tot això, els professors d’ESO també van voler respondre i, molt divertits, van sortir a cantar una cançó als seus alumnes.

La festa va continuar a la tarda al pati amb un espectacle d’animació per als alumnes d’infantil i primària, amb cançons molt originals per fer balls i jocs cooperatius, i que potenciaven l’efecte interaula ja que les danses convidaven els grans a ajudar els més petits. Així que no només van gaudir al màxim sinó que, a més, els alumnes van mostrar una actitud participativa i col·laborativa que ens agrada molt i que diu molt d’ells.