Muntem un planetari al gimnàs de l’escola

Els alumnes de Primària van gaudir de valent la seva Setmana de la Ciència. Una de les novetats d’enguany que més expectació els va crear va ser el Planetari que es va instal·lar al gimnàs de l’escola. Gràcies a “Cel Obert, Planetari i Ciència Mòbil”, tant ells com els alumnes d’Infantil van gaudir d’una introducció a l’Astronomia molt divertida. 

Després d’una explicació dels especialistes i de recordar conceptes com que Saturn és el planeta dels anells; la Terra, el planeta blau; Ceres, el planeta nan més petit; Venus, el més calurós; el Sol, origen de la vida o la Via làctea, que és la galàxia on vivim. Un cop situats, van entrar emocionats al planetari on se’ls va projectar imatges de què es trobarien si fossin astronautes i viatgessin pel nostre sistema solar. 

També van poder participar en el “Taller dels Planetes curiosos”, on els van explicar una sèrie de reaccions físiques i químiques relacionades amb els planetes, el cosmos i l’univers en general. 

Els van ensenyar, per exemple, què passa quan no hi ha gravetat a partir d’una barreja d’aigua i alcohol fins aconseguir la mateixa densitat que l’oli. Com que l’oli té més cohesió mol·lecular, l’oli s’ajunta en esferes a dins de l’aigua i l’alcohol. Una manera molt senzilla i clara d’explicar-los perquè els planetes són rodons: perquè s’atrauen entre ells i la gravetat fa la resta.