Nou Taller de pares, a Parvulari

Un  cop  més,  les  famílies  dels  alumnes de  Parvulari  han  entrat  a  les aules  per oferir-nos divertides activitats.  Aquesta  vegada,  la  temàtica  dels  tallers  han  esta la literatura infantil,  els contes, el teatre,  la interpretació, les manualitats, la creativitat i molta, molta imaginació!.

Els  pares  i  les  mares  de  la  classe  dels  Pingüins  han  escollit  el conte  d’ “Els Músics de Bremen”. N’han explicat la història i a  cada taula ens  han fet interpretar un dels animals  del  conte. A cada nen l’han caracteritzat amb una part característica de l’animal i hem creat instruments amb material reciclat.

Una taula érem els ases i hem creat tots plegats una guitarra de  joguina. Una  altra  taula  érem  els  galls  i  hem  creat  unes  maraques. Els  gats  i  els  porquets hem creat unes harmòniques i uns tambors.

Cada vegada que els personatges del conte apareixien, havíem d’imitar el seu so i fer el soroll de l’instrument que ens havia tocat. Ha estat tot un èxit! La classe s’ha convertit per uns moments en un espai màgic on instruments i animals feien presència!.

A  la  classe  de  les  Tortugues,  ens  hem  immers  en  un món  de  princeses,  prínceps  i  dracs,  on nosaltres hem estat els protagonistes de la història. Les famílies ens han preparat un castell de cartró  que  ens ha  permès  entrar  i  sortir, i fer  volar  la imaginació.  Els  pares ens  han  ajudat  a  representar  el  conte  posant-nos  disfresses  i  improvisant  un  escenari  on  el teatre ens ha  omplert de noves vivències.

Finalment, aquesta història que hem representat tots plegats ens ha deixat un final per pensar i és que la bellesa de les persones està en l’interior i no pas en l’exterior.

A la classe dels Elefants, les famílies ens han explicat el conte de “La gallina de dels ous d’or”, un conte que explica una fantàstica història d’una gallina especial i el seu amo. Era especial perquè cada matí posava un ou d’or pur, a diferencia de la resta. Però l’avarícia del seu amo la va fer matar i es va quedar sense gallina dels ous d’or.

En  acabar  la  història  del  conte, hem  creat  una  titella  d’una  gallina  amb xocolata  desfeta.  Les  famílies  ens  han  portat  una  bola  de  pa  de  pessic  coberta  de  xocolata enganxada a un got de plàstic  i amb xocolata desfeta hem anat  enganxant les diferents parts de la cara de la gallina: els ulls, la cresta, el bec… Després, amb gomets de colors hem decorat el got de plàstic. En acabar, i a sorpresa nostra, ens hem pogut menjar la bola de pa de pessic amb les parts de la cara perquè tot era de sucre i comestible. Podeu imaginar com hem acabat de xocolata!

Des d’aquí volem donar les gràcies, un cop més, a les  famílies  per  compartir  amb  tots  nosaltres  aquesta  gran experiència dels tallers, que ens permeten compartir moments inoblidables.