Nous aprenentatges als Estats Units

Ens arriben més notícies dels alumnes de segon de Batxillerat que han començat el curs a Kokomo, als Estats Units. Ara ja porten uns dies de rutina acadèmica, anant a classe i fins i tot alguns d’ells han fet exàmens… i, com a curiositat, no paraven de preguntar als seus “brothers and sisters” si els professors ja tenien les notes.

En general està resultant una experiència gratificant, enriquidora i divertida, com podeu veure a la galeria de fotos, per als alumnes de tots dos costats de l’Atlàntic. Així els ho ha volgut reconèixer el superintendent de la corporació educativa de Kokomo, que abarca 14 escoles, el Jeff Hauswald… a qui van conèixer a Barcelona ja que va venir amb l’expedició que va visitar la nostra escola al juny, i que ara ha volgut tenir una trobada amb els nostres alumnes.

La realitat amb la que es troben aquests dies els nostres alumnes desplaçats als EEUU és que la Kokomo High School tenen una part dedicada a l’Educació Secundària, que equivaldria a la nostra ESO i BAT. A més, tenen el programa IB (International Baccalaureate), on la metodologia d’aprenentatge és molt similar a la que fem servir a la nostra escola per ensenyar les “competències bàsiques”, i que inclou conceptes com open-minded, risk taker, thinker, balanced, caring… La tercera part de l’escola és el Career Center, que equivaldria a l’FP que es cursa a Catalunya, i on imparteixen classes de perruqueria, cuina, veterinària, etc.

Ens agrada perquè és un centre amb un marc educatiu (framework) flexible, amb la intenció que es pugui adaptar a altres països, ja que cobreix continguts curriculars comuns a diferents parts del món. En aquest sentit, treballen amb el que anomenen “consciència internacional”, és a dir, posant molta atenció en les llengües estrangeres, la Història d’altres països, etc. És per això que els seus alumnes tenen cada dia classe de llengua castellana i donen tanta importància als intercanvis d’alumnes. N’han fet amb Costa Rica, Xile, la Xina, Anglaterra… i ara amb els nostres alumnes de Barcelona.