Panellets “escolars”

Aquí teniu la prova que els panellets tan bons i autèntics que vareu menjar a la festa de la Castanyada de dijous passat eren obra dels alumnes. A la col·lecció de fotos veureu com els van elaborar, seguint pas a pas, des dels més petits de la Llar d’Infants. També un ampli seguiment dels panellets fets a les aules de Parvulari i el mató a càrrec dels alumnes de 1r i 2n de Primària, amb l’ajuda de les mestres i les cuineres.

A més de per aprendre a fer panellets i altres dolços i per fomentar les tradicions, aquesta activitat ha servit als alumnes per treballar de forma cooperativa, en equip, seguint unes passes, aprenent que les coses necessiten el seu temps i que, si es fan ben fetes, el resultat és boníssim!

També per tenir cura de la higiene, ja que les mans havien d’estar ben netes abans de manipular els aliments, fer la massa i donar forma als panellets, i de no embrutar gaire durant el procés. La part més divertida va ser la de decorar els panellets amb pinyons, avellanes, coco i cireres confitades. Uns ingredients que, evidentment, alguns es van “perdre” en el camí…

També podeu veure fotografies dels alumnes de 1r i 2n de Primària elaborant mató per a la castanyada. Si voleu seguir la seva recepta, aquí la teniu:

Ingredients:

– Per cada litre de llet…

– …el suc d’una llimona.

Elaboració:

– Posem a bullir la llet.

– Quan arrenca el bull s’hi afegeix el suc de llimona i s’apaga el foc.

– Es remena una mica i a poc a poc la llet es va quallant.

– Amb un colador, es va agafant el quallat i un cop ben escorregut es posa en recipients i es deixa refredar.

– Finalment es posa a la nevera i ja tenim el mató fet!

– El podem servir amb sucre, mel, melmelada,… el que ens agradi més!