Panellets fets a ma…netes.

Aquest dimarts els nens i nenes de la Llar d’Infants han estat fent massa de panellets, amb la patata, l’ametlla molta i el sucre que els ha proporcionat, ja mesurat, l’equip de la cuina. D’aquesta manera, fins i tot els més petits de l’escola col·laboren en l’elaboració d’aquests dolços tradicionals que menjarem divendres que ve a la Festa de la Castanyada de l’escola. 

Mentre feien la massa sota la supervisió de les mestres, i després d’assegurar-se que no hi havia cap cas d’al·lèrgia ni intolerància, els cargols i els peixos han pogut anar tastant els ingredients… i a la majoria els ha encantat la patata bullida combinada amb el sucre.  

Per als més petitons, com que justament ara estan aprenent a desenvolupar els seus sentits, aquesta activitat és una manera molt adient de treballar el sentit del tacte i les textures a partir de fer muntanyetes o boles, i la psicomotricitat fina de les mans, per exemple a l’hora d’intentar agafar els granets de sucre. A P2 ja treballen més en equip i han après a respectar el torn dels companys a l’hora d’aixafar la patata o remenar els ingredients dins del bol. 

Ara, mentre la massa reposa, i a l’espera que demà comencin a donar-los forma i decorar-los, a la Llar aprofiten per repassar la tradició de la castanyera a partir de contes i cançons, que aquestes setmanes han après a cantar i ballar a classe.