Tot Parvulari va a collir castanyes al Montseny

Tot el Parvulari ha gaudit d’un dia genial al Parc Natural del Montseny. Ha estat la primera excursió del curs i el motiu, anar a buscar castanyes per a la Festa de la Castanyada que celebrarem amb les famílies el proper divendres a la tarda. I on millor que anar a collir-les que als castanyers que envolten la masia de Can Virgili, lligada des de sempre a la nostra escola?. 

A primera hora d’aquest dimarts, Pingüins, Tortugues i Elefants es van organitzar en parelles de grans i petits, i es van repartir en dos autocars per anar cantant fins al Montseny. En arribar, i després d’esmorzar, van estar jugant sota un gran til·ler i cantant en aquest cas cançons de tardor. La sorpresa va arribar quan al cantar la de “Quan ve el temps de collir castanyes la castanyera, la castanyera… ve contenta de la muntanya amb el cistellet penjant del braç”, els va aparèixer Maria la Castanyera. 

Emocionats i sorpresos van rebre-la i van acceptar la seva invitació a acompanyar-la a buscar castanyes pel bosc. Tots la volien ajudar, parlaven encuriosits amb ella… i, fins i tot, alguns van dir que s’assemblava molt a “la Teacher”. En un radi limitat de bosc, els nens, les professores, la castanyera i el director de l’escola van estar buscant el fruit del castanyer. Un bon exercici físic ja que calen moltes flexions perquè les pallofes on es troben amagades les castanyes solen estar per terra. 

Els nens van aprendre a collir-les amb cura de no fer-se mal amb les seves esferes punxegudes. Així van anar omplint fins a dos cistells -un d’ells molt gran- que han portat a l’escola i que divendres podreu degustar tots aquells qui ens acompanyeu en la Festa. Un cop plenes les cistelles, els va quedar encara una bona estona per fer joc lliure, tant a la gran esplanada del camp de futbol com per la part frontal de la casa on van fer el picnic. Tot, en un escenari d’aire pur i colors de tardor, que us mostrem en les següents fotografies.