Petits exploradors al Museu Blau

Els alumnes del cicle inicial de Primària han visitat el Museu Blau, el Museu de les Ciències Naturals de Catalunya, un espai molt maco i interessant pels fans de la Ciència que hi al Parc del Fórum, just quan la Diagonal toca el mar, i que s’allotja en un impressionant edifici triangular -i blau, com el seu nom indica- dels arquitectes Herzog & de Meuron. 

Les professores van escollir aquest museu com a destí de la seva sortida de Medi del passat dijous, per motivar els nens a formular-se preguntes i verificar hipòtesis a través de les propietats sensorials dels materials del nostre entorn. 

A l’espai “Niu de Ciència” van fer un taller d’observació de mostres reals (minerals, animals i vegetals) per identificar elements de la natura i, fins i tot, els van plantejar petits reptes d’investigació que els alumnes van provar de resoldre explorant diferents recursos: llibres de la mediateca, lupes, pinces, fotografies…

En començar l’activitat, els nens anaven d’un costat a l’altre súper emocionats tocant totes les mostres amb gran sorpresa ja que, prèviament, els havien explicat que totes eren reals. Hi havia cranis, ossos, pells, insectes, minerals, fruits, fulles… De mica en mica, van començar a explorar, a formular-se preguntes i a verificar hipòtesis amb gran curiositat i respecte. El temps els va passar volant gaudint molt d’aquesta nova experiència.