Petits grans experiments…

Arranquem la Setmana de la Ciència amb petits grans experiments… Petits perquè, a simple vista, no són els de més envergadura científica que farem aquesta setmana a l’escola. Però grans, perquè són els primers experiments de laboratoris d’alguns dels nostres alumnes… els de Parvulari.

Els han fet amb la barreja en provetes de quatre líquids: aigua, suc, oli i colònia. Primer de tot, s’han preguntat “Què passaria si…?” i, a partir de la seva imaginació i les respostes que volien obtenir, han formulat les seves primeres hipòtesis.

Tot seguit, la seva il·limitada curiositat ha fet que, amb els ulls ben oberts, esperessin la resposta que l’experiment els havia de proporcionar: l’aigua i el suc es barregen perfectament perquè “són amics”, l’aigua i la colònia formen un líquid de color blanc que “fa pudor i picor als ulls” i l’oli i l’aigua no es barregen perquè “l’oli és més fort”.

Per molt petits que siguin, els alumnes de Parvulari ja han seguit el mateix procediment que els grans científics: observar, certificar els resultats, plasmar-los en fotos, escrits o dibuixos perquè en quedi constància i altra gent també els pugui veure i aprendre’n d’ells…

…i, mentre tot això passava, la seva professora Noèlia els ha fet aquestes fotos, que també podeu veure al mur de l’escola, al que us recomanem doneu una ullada ja que reflecteix l’esperit científic dels més petits de l’escola.