Petits Pollocks

Volem compartir amb vosaltres una activitat molt divertida que han fet els alumnes de Parvulari durant el Casal d’Estiu.

Les mestres els han dit que es posessin les bates, cosa que ha provocat alguns somriures ja que saben que “bates=pintura”. El que no s’esperaven és que aquesta vegada l’experiència seria total.

Primer els ha sorprès veure un gran tros de paper embalat al terra de la classe… i més encara, que les profes els fessin treure les sabates. I els somriures s’han convertit en crits d’emoció quan els han dit que pintarien sobre el paper, amb mans i peus.

A continuació ha començat a sonar música clàssica i, al ritme de la melodia, han anat creant seguint el seu instint, inspiració i, de vegades, mirant el que feien els companys. El resultat ha estat un gran mural ple de formes i colors barrejats, d’imatges figuratives fetes amb les mans i seguint la melodia més lenta, i d’imatges abstractes, realitzades amb els peus i seguint els compassos més ràpids de la música. Una pintura molt expressiva, que reflecteix la gran llibertat que han tingut els artistes que, en aquest cas, tenien el permís de poder-se tacar…

A les fotos podeu veure el procés creatiu i també les cares d’alegria dels nens i nenes, que poc poden sospitar que un artista nordamericà, Jackson Pollock, es va fer mundialment famós per pintar així com ells, ficant-se sobre el quadre, llençant la pintura directament a la tela sobre el terra i deixant-hi la petjada de les seves mans i peus.