Els alumnes sembren les llavors i planters de la coberta verda

Tal com va explicar el director de l’escola en el seu article de benvinguda al curs, hem fet coincidir la plantada de la coberta verda amb l’inici de les classes perquè fossin els alumnes qui ho materialitzessin. D’aquesta manera ha estat més emocionant, educatiu i vinculant ja que des de P4 fins a 2n de batxillerat han participat de forma activa en la fase de plantació. 

Tots ells s’han implicat amb il·lusió i molta curiositat, tant per veure la coberta pràcticament acabada com també per la imatge inèdita del pati des del terrat de l’escola. D’infantil n’han participat els alumnes de P4 i P5, ja que la resta encara són massa petits per pujar fins a l’àtic, i es van encarregar també de col·locar les pinyes en el pis superior de l’hotel d’insectes i així donar per acabada la seva construcció. 

Tant els alumnes d’infantil com de primària han assumit les tasques de sembrar els horts tradicionals que hi ha en un primer estadi de la coberta, en la vessant que dona a l’interior d’illa de l’Eixample. Es tracta de dos grans parterres on han col·locat des de llavors de faves i alls, fins a planters de bledes, espinacs, pastanagues, col arrissada kale, enciams, broquil morat, porros, fonoll, cebes tendres, escarola… Perquè fos encara més col·laboratiu, van plantar en grups interaula: 1r de primària ho va fer amb 6è, 2n amb 5è i 3r juntament amb 4t, generant l’oportunitat que alguns germans plantessin junts la mateixa planta i col·loquessin el seu nom al costat, amb palets de fusta.

Els alumnes d’ESO es van ocupar dels planters de les plantes ornamentals i aromàtiques que hi ha a dues terrasses més elevades la coberta. Seguint les instruccions i explicacions de la Lídia i la Gina -responsables del disseny paisatgístic, plantació i manteniment de la coberta-, els alumes de secundària van anar plantant i olorant thymus, lavandula, origanum, verbena, rosmarinus, pistacia, delosperma, lonicera, photinia, myrtus, etc.

Als més grans de batxillerat se’ls va reservar la zona de la hidroponia, ja que pel seu aspecte i concepte innovador de cultiu sense terra és el que estava amb més sintonia amb la seva edat i, per tant, el que més els va sorprendre i interessar. Dins dels sacs de perlita van plantar i canalitzar amb rec fins a 9 varietats diferents d’enciams, com fulla de roure, iceberg, lollo verd, negre de Vilafranca, trocadero vermell, cabdells, inverna, maravella… a més d’espinacs i bledes. 

La plantació de la coberta verda per part dels alumnes es va fer durant 5 jornades, a les que s’han sumat unes quantes més per part dels especialistes, per acabar de cobrir de verd més de la meitat de superfície del nou terrat enjardinat de l’escola.