Pràctica de Química a la Facultat

Els alumnes de Batxillerat de Químiques han tingut la fantàstica oportunitat d’experimentar en els laboratoris de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona. Ha estat gràcies a participar a l’activitat “Fem Química al laboratori”, en la que han pogut experimentar en un escenari nou i emocionant.

A les fotografies es veu com s’han equipat amb bates i ulleres protectores i disposat per a nous aprenentatges visuals i empirics. Han pogut veure amb llum UV senyals que al ull nu són invisibles, han vist com crema el gel sec, com s’encartona un globus submergit en nitrogen líquid o que fràgil es torna una goma d’esborrar o una goma elàstica.

Han après també a identificar proteïnes i a detectar si hi ha sang en l’escena d’un crim. A més, han aconseguit diferenciar aigües naturals idèntiques a simple vista, han liquat aire i han pogut identificar el principi actiu d’un medicament…

Durant 4 hores, els alumnes han gaudit d’una activitat molt profitosa, interessant i entretinguda de la que han sortit entusiasmats. Igual que en les pràctiques que fan als laboratoris de l’escola han demostrat el seu interès en els experiments, els descobriments i les reaccions. A més, a la Universitat han après a utilitzar micropipetes, un conductímetre, una làmpara d’UV i reafirmar així conceptes apresos a classe i per apropar una mica més encara als alumnes al fascinant món de la Química.