Preparatius de la Festa de la Castanyada

A Intanfil i Primària, la Festa de la Castanyada va ser la protagonista de la setmana passada. El seu protagonisme va començar dilluns, a primera hora, quan tots els alumnes de Parvulari van anar fins a la masia de Can Virgili, al Parc Natural del Montseny a collir castanyes. En un passeig pel bosc dels voltants van agafar castanyes per a la festa de l’escola i també van poder viure la tardor directament a la natura, veient les fulles grogues, vermelles i marrons; pinyes, bolets, aglans…

A l’endemà, i amb una mica de més bon temps, hi van anar els alumnes de Primària. Es van dividir en 3 grups i cadascun va seguir una ruta diferent. Els de primer cicle van anar amb l’Àngels, la Sònia i el Pau i van seguir la més curta. Els del segon, amb el Dani, la Carol i la Sara van caminar una mica més. I els més grans de Primària, amb el Franc, la Júlia i la Viky van realitzar la caminata més llarga, de gairebé dues hores, des de la plaça del poble fins a la masia de Can Virgili. Durant els diferents trajectes, tots els alumnes s’anaven aturant per collir castanyes i, de tant en tant, per fer estiraments i descansar les cames.

Can Virgili va servir doncs de punt de trobada dels diferents cursos. Allà van dinar tots junts i van fer diverses activitats que, com és ja habitual, van acabar amb un multitudinari partit de futbol i altres jocs al camp.

Una sortida molt divertida, on es van complir els objectius marcats: gaudir de la tardor en plena natura i mentre es fa una activitat física saludable, relacionar tots els qui formen part de la Primària en un entorn diferent de l’escola i, com no, collir el màxim nombre de castanyes per a la Festa de la Castanyada de l’escola.

Dimecres va ser, sobretot, el dia dels panellets que, com ja sabeu, a l’escola ens agrada preparar-los a nosaltres. Tot i que la massa ja la van començar a fer dilluns, barrejant la patata bullida, el sucre i l’ametlla mòlta i després donant-li forma rodona amb les mans. Un cop deixada reposar i refredar la massa la van donar a les cuineres, que la van guardar a la nevera.

Com dèiem, dimecres va venir la part més divertida, la de fer les formes i decoració dels panellets. Podien triar entre diversos ingredients com l’ametlla, les cireretes, les anous, el coco ratllat i els pinyons. Un cop fet això amb molt de carinyo i dedicació perquè fossin ben macos, es van posar al forn… i després, exposats al hall, abans de menjar-los a la Festa.