Preparatius Santa Llúcia

Al llarg d’aquest primer trimestre, els alumnes de Primària realitzen el projecte interdisciplinar que anomenem “Projecte Solidari”. Com sabeu, cada any busquem una acció solidària amb la que col·laborar i culminem el projecte en la nostra ja tradicional “Fira de Santa Llúcia”, al pati de l’escola.

Aquest curs, el projecte ha tingut un caire molt especial ja que ha estat promogut per un ex-alumne de l’escola, el Guillem Fenollosa. Actualment compagina els seus estudis universitaris amb la cooperació al programa “Share the light”. Ell mateix ha explicat als nostres alumnes que és molt important tenir presents sempre els valors de solidaritat i ajuda al llarg de la nostra vida, tal com va aprendre a l’escola quan era petit com ells.

Per inspirar-nos en aquest valor d’ajuda als altres han començat treballant la història de la Malala Yousafzai, una de les activistes dels Drets Humans més influents del món i que ha estat la persona més jove en guanyar el Premi Nobel de la Pau, als 17 anys. Sempre ha defensat per damunt de tot el dret a l’educació dels nens i les nenes, sobretot en països on els conflictes prohibeix a aquestes anar a l’escola.

Nosaltres hem volgut seguir els passos de la Malala i, amb l’ajuda del Guillem, ens hem endisant en el seu Projecte “Share the light” que es centra en l’ajuda a nenes d’un orfenat de Zàmbia, “City Of Joy”. Aquest centre acull una cinquantena de nenes, d’entre 8 i 18 anys, que han viscut situacions difícils i, malauradament, el nombre creix cada any. 

Un cop analitzat com podem ajudar nosaltres, ens hem possat a treballar. Els alumnes de cicle inicial i mitjà s’han repartit en grups intercicles per preparar artesanies fetes per ells mateixos i vendre-les en les parades de la Fira del proper divendres i recaptar així el máxim possible. Aquests diners es destinaran a dos projectes: El “Porridge Club”, que garanteix el menjar a les nenes durant tot un any, i  “L’Educaction Farm Project” que consta en posar en marxa una granja per a que puguin tenir aliments obtinguts amb el treball de la ramaderia.

Els alumnes de cicle superior han estat organitzant tota la part de difussió de la Fira, fent arribar als participants les necessitats que volem cobrir, ja que a més a més de recaptar diners informaran sobre el Projecte i s’encarregaran de la recollida de roba i elements de necessitat bàsiques per a les nenes de “City of Joy.”

Així que us esperem a tots el proper divendres 22 de desembre a les 16 hores, al pati de l’escola. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!