Primavera al Jardí Botànic

Els alumnes de Primària han donat la benvinguda a la primavera amb una esplendorosa jornada amb el Medi com a protagonista. A diferència d’altres anys que feien una única sortida conjunta, aquest cop han fet diferents visites més directament relacionades amb el que està estudiant cada curs.

Els que estudien Medi Natural van anar al Museu de les Aigües (PR01 i PR02), al Jardí Botànic (PR03) i al Cosmocaixa (PR06). I els que fan Medi Social (PR05) van anar a la fàbrica de Cacaolat per tractar el tema dels diferents sectors.

La sortida dels de 3r al Jardí Botànic de Barcelona de Montjuïc va permetre als alumnes, acompanyats pel Dani i la Sònia, complementar els seus estudis sobre la reproducció sexual de les plantes i el sistema de pol·linització de les abelles. En arribar al Jardí els va rebre una de les seves monitòries, la Neus, que els va proposar una visita guiada molt interactiva, ja que els va convidar a formar part d’una investigació que estan duent a terme al Botànic. Els va explicat el cas real que es viu no només en aquest jardí sinó a tot el món i és que els especialistes han detectat que el nombre d’abelles està disminuint amb els anys.

Va dividir els alumnes en 5 grups per treballar les hipòtesi que podrien explicar aquest enigma. Després els va donar una gorra per protegir-se del sol, una lupa per veure-hi amb detall i els va distribuir en 3 grups amb 3 missions diferents: observar les flors, les abelles i les papallones.

En un full havien d’apuntar noms, les característiques i descripcions… fins i tot de les olors. Una tasca molt divertida per als alumnes i que, indirectament, els va servir per potenciar la seva capacitat d’observació. Alhora, també van treballar el respecte per les normes (com no tocar les plantes i, sobretot, no trepitjar-les ni arrencar-les) i pel medi ambient en general.

L’activitat va acabar amb la posada en comú del que havia observat cada grup i generant conclusions. La visita al Botànica va acabar amb una mirada a la vegetació general del parc, que contempla tots aquells punts del món on hi predomina el clima mediterrani.